De Redactie

De Toren van Babel (magazine) bestaat uit allerlei vleugels: hoofd-, eind, beeld- en webredactie, maar wie zitten daar eigenlijk allemaal in? Studenten van de UvA, maar ook mensen die afgestudeerd zijn of aan een andere universiteit studeren. Babel streeft ernaar de eerste kennismaking met journalistiek te zijn voor studenten, waardoor wij een diverse redactie hebben. Maak hier kennis met de redacteuren.

Hoofdredactie

Kevin Hoogeveen

Kevin is onderzoeksmasterstudent Geschiedenis met als specialisatie Oude Geschiedenis. Ooit begonnen als priesterstudent wisselde hij na drie jaar naar Geschiedenis. Hij interesseert zich desalniettemin nog steeds voor filosofie en theologie. Zijn bijdragen zijn gevarieerd. Samen met Jens spant hij zich als hoofdredacteur in om Babel een oefenplaats van talent te laten zijn voor alle betrokkenen en een blad waarvan ieder nummer de blijvende zeggingskracht van de geesteswetenschappen voor de samenleving toont.

Lees hier de artikelen van Kevin.


Jens van der Weide

Jens bevindt zich momenteel in een spagaat tussen enerzijds de exacte wetenschappen en anderzijds de geesteswetenschappen. Na een studie natuurkunde is hij begonnen aan filosofie. Hoewel het snijvlak tussen de twee interessant is, hoopt hij zijn journalistieke projecten toe te spitsen op maatschappelijke onderwerpen, belicht vanuit de filosofie.

Lees hier de artikelen van Jens.

Tekstredactie

Edgar Alberts

Edgar is filosoof en slavist in spe. Hij heeft een brede interesse in de geschiedenis van het denken met een bijzonder zwak voor Russische religieuze filosofie. Ooit hoopt hij aan de slag te gaan als onderwijzer en vertaler.

Lees hier de artikelen van Edgar.

Loïs Blank

Nadat Loïs was begonnen aan een studie natuurkunde, bleek al snel dat zij zich meer wilde bezighouden met de sociaal-culturele tendensen in de maatschappij. Na twee jaar natuurkunde begon zij aan de studie filosofie en ondertussen zit ze in de master. Haar interesse in zowel cultuurfilosofie als duurzaamheid combineert ze het liefst door deze toe te passen op de kledingindustrie. Ze zou als journalist graag stukken schrijven over mode, cultuur en klimaat.

Lees hier de artikelen van Loïs.

Lucas Gortemaker

Lucas werd bij zijn studiekeuze door twijfel verscheurd: doet hij filosofie aan de UvA of film in Brussel? De toekomst zal uitwijzen of de keuze voor het laatste de juiste was. Gelukkig mag hij voor Babel schrijven, waardoor hij toch een link heeft met het verleden dat nooit heeft plaatsgevonden.

Lees hier de artikelen van Lucas.

Eline van Huizen

Eline heeft eindelijk haar passie gevonden bij de studie Geschiedenis na wat uitstapjes bij Journalistiek en rechten. Daarin is ze voornamelijk geïnteresseerd in sociaal maatschappelijke vraagstukken in de late middeleeuwen. Bij Babel hoopt ze over haar andere interesse gebied te kunnen schrijven, namelijk popculture. In haar vrije tijd leest en schildert ze graag.

Lees hier de artikelen van Eline

Dieuke Kingma

Dieuke studeert Politicologie en Filosofie aan de UvA en is geïnteresseerd in duurzaamheid, immigratie, intersectionaliteit en ethiek. Daarnaast houdt ze van muziek maken, lezen en talen leren. Bij Babel hoopt ze te kunnen oefenen en experimenteren met schrijven!

Lees hier de artikelen van Dieuke.

Maartje Stam

Elke dag fietst Maartje van Amsterdam-Zuidoost naar hartje centrum. Op P.C. Hoofthuis verdiept zij zich dan vrolijk in haar interessegebied: de Arabische taal en verscheidene culturele aspecten van de Arabische regio. Alhoewel ze studeren erg leuk vindt, vult ze haar vrije tijd op met andere activiteiten, zoals het drinken van een grote kop koffie met goed gezelschap en het schrijven voor de Babel.

Lees hier de artikelen van Maartje.

Sophie Meijer

Sophie heeft haar bachelor Filosofie aan de UvA afgerond en hoopt met de pre-master Nederlandse Taal en Cultuur de goede basis te leggen voor het gelijknamige masterprogramma. Ze hoopt uiteindelijk aan de slag te gaan als journalist. Naast schrijven, haalt ze haar plezier uit reizen, sporten en het uitbreiden van haar boekencollectie.

Lees hier de artikelen van Sophie.

Afra van Ooijen

Afra is 28 jaar en komt uit Amsterdam. Ze heeft een bachelor geschiedenis gedaan en is nu bezig met de premaster kunstgeschiedenis. Naast haar studie is ze werkzaam als model en interesseert ze zich in literatuur, kunst, mode en basketbal. Verder hoopt ze ooit een keer groene vingers te krijgen en een succesvolle moestuin te hebben. 

Lees de artikelen van Afra.

Teuntje Ott

Teuntje is een enthousiaste dagdromer die in haar vrije tijd veel gedichten schrijft, vaak tot diep in de nacht. Ze studeert Media en Cultuur aan de UvA en is geïnteresseerd in het maken van documentaires.
Later zou ze graag haar eigen gedichtenbundel uitbrengen, dus als huisdichter van Babel bevindt ze zich alvast op een goede plek

Lees hier de artikelen van Teuntje

Laura Overheul

Toen Laura psychologie studeerde solliciteerde ze bij een boekhandel en dat bleek een schot in de roos. De psychologie studie liep over in een studie Engelse taal en cultuur met een specialisatie in literatuur en een minor Scandinavië studies. Ondertussen houdt ze zich zowel voor werk als voor studie als daarbuiten vooral bezig met boeken, met een lichte afwijking naar het Noorden.

Lees de artikelen van Laura.

Beeldredactie

Fieke de Groot

Illustrator

Fieke is masterstudent Stads- en Architectuurgeschiedenis aan de UvA. In 2020 haalde zij haar bachelor Built Environment aan de HvA, maar realiseerde zich dat ze toch liever bezig is met de geschiedenis van de gebouwde omgeving. Naast het denken over architectuurhistorische vraagstukken experimenteert zij graag met (digitaal) tekenen en schilderen. Op de UvA leerde zij Babel kennen en begon al snel als illustrator. Sinds september 2021 is zij ook beeldcoördinator van het blad.

IG: @fieke_degroot

Winonah van den Bosch

Illustrator

Tekent graag, maar is niet zo goed in het schrijven van een bio.

IG: @uncannysundays

Jolan Lammertink

Illustrator

Was als kind een fervent tekenaar van imaginaire figuren, gebouwen en zeventiende-eeuwse zeilschepen. Deze passie werd gaandeweg vervangen door gitaarspelen, maar de laatste jaren pikte hij het weer op en sinds november 2021 mag hij ook in Babel Magazine zijn in grafiet, Oost-Indische inkt, aquarel en acrylverf gegoten hersenspinsels tentoonspreiden. Daarnaast heeft hij een brede interesse in muziek, kunst, literatuur en cultuur en studeert hij stadsgeschiedenis aan de faculteit waar dit tijdschrift zijn bestaan aan dankt.

Fiona Triest

Illustrator

Ze zit eindeloos met haar neus in de boeken, maar vindt het echte geluk in creëren. Het liefst abstract, voor de gelegenheid een portret. Haar lievelingskleur is oranje. Althans, voor nu.

Bert Slenders

Illustrator

Heeft Geschiedenis gestudeerd aan de UvA. Inmiddels afgestudeerd, maar nog wel werkzaam bij de universiteit. Heeft zich onlangs bij Babel aangesloten om ervaring op te doen met illustreren.

Lesine Moricke

Illustrator

Komt uit een klein dorpje in het prachtige Friesland, maar is al goed aan het inburgeren in Amsterdam. Is nu tweedejaars Media & Cultuur student en eerstejaars Kunstgeschiedenis student aan de UvA. Ze tekent al sinds zolang ze het zichzelf kan herinneren en houdt in het bijzonder van aquarel en grafiet.

Imke Chatrou

Illustrator

Imke heeft een jaar geleden haar bachelor Media, Kunst, Design en Architectuur afgerond, en is momenteel bezig met een master stadsgeschiedenis aan de UvA. Ze heeft een fascinatie voor architectuur en steden.
Daarnaast heeft ze altijd al een grote passie voor tekenen en schilderen gehad, ze tekent soms in opdracht, en heeft ook verschillende muurschilderingen gemaakt (waaronder 1 in het J/K gebouw op Roeterseiland :)). Sinds een aantal jaar is ze illustrator bij Babel, en heeft geïllustreerd bij uiteenlopende onderwerpen.

IG: @imkechatrou

Bob Foulidis

Illustrator

Meer!