De Redactie

Maak kennis met ons team getalenteerde redacteuren en beeldredacteuren.

Hoofdredactie


Lisa Kampen

Lisa is afgestudeerd theaterproducent en zit in haar laatste jaar van de bachelor Filosofie. Na werkervaring op te hebben gedaan in de podiumkunsten en bij redacties in Amsterdam, vervult zij met veel enthousiasme de rol van hoofdredacteur. Haar grote passie is filosofie, vooral op het gebied van fenomenologie en narratologie. Het liefst schrijft zij dan ook over het fascinerende fenomeen ‘verhalen’.

Freek Haye

IG: @freekhaye

Freek is na drie jaar ploeteren klaar met zijn studie Nederlandse Taal en Communicatie en wil na deze bachelor een master in de richting van de journalistiek en media volgen. Freek houdt zich als talkshow-fan van het eerste uur met name bezig met politieke en maatschappelijke thema’s van de dag, maar schrijft ook graag over de bruisende cultuur van onze hoofdstad. Zo schreef hij een liefdevolle Mokum over zijn bewondering voor de fontein op het Rokin en interviewde hij de Amsterdamse schrijver Mano Bouzamour over zijn schrijverschap en ambities. Freeks eigen ambitie? De nieuwe Matthijs van Nieuwkerk worden!

Tekstredactie

Max Rensink

Met een bijna afgeronde master geneeskunde op zak besluit Max dit jaar zijn horizon te verbreden: hij zal zich storten op de master filosofie, toegespitst op de praktische en politieke filosofie. Voor Babel zal hij de grensvlakken van de geneeskunde en filosofie opzoeken. Wat betekent een waardig leven? Wat is ziekte? Hoe ver ga je met behandelen? Dit zijn voorbeelden van essentiële vragen die in het ziekenhuis dagelijks aan de orde zijn en die uiteindelijk iedereen raken.  Daarnaast is Max een groot sportliefhebber. Wielrennen, squash, padel, voetbal; zodra er sprake is van fysieke inspanning en een wedstrijdelement is hij enthousiast. Over zijn passie voor sport zal hij ook schrijven in zijn column.

Teske Wortman

Teske houdt van verhalen in alle vormen en maten, daarom is ze Media & Cultuur aan de UvA gaan studeren. Naast haar specialisatie in filmwetenschappen doet ze een minor in literatuur aan de VU. Ze wil niet alleen de verhalen van anderen bestuderen en analyseren, dus gaat ze bij Babel aan de slag als columnist om zelf dingen te maken. Met zo’n studie is het ook niet gek dat ze in haar vrije tijd meestal doorbrengt in een filmhuis of met haar neus in de boeken. Wat wil ze hier later allemaal mee doen? Dat weet ze zelf ook nog niet helemaal.

Robin Phoelich

Robin is een 24-jarige student Media en Cultuur en vanaf heden redactrice voor Babel. Binnen haar studie specialiseert ze zich in film en interesseert ze zich vooral in fenomenologie en de representaties in film die ons leven informeren. En gaat haar interesse vooral uit naar cultural analysis en postcolonial mediastudies. Het pad dat zij naar haar studie wil volgen is echter nog niet uitgestippeld. Een research-master, journalistiek of misschien, als ze durft te dromen, zelf film maken. Als redactrice voor Babel wil Robin de lezers informeren en inspireren aangaande onderwerpen en thema’s die wrijving veroorzaken binnen de samenleving, of onderbelicht zijn gebleven in de media. Haar doel daarbij is om de lezer altijd (meer) middelen te geven om zelfstandig en kritisch te reflecteren op de gebeurtenissen in de wereld.

Sofia de Valk

Sofia studeert Filosofie in haar eigen geboortestad, maar reist het liefst door gesprekken en verhalen van overal en nog verder. Ze wil intiem en vanuit verschillende ingangen kennismaken met onbekende gezichten en wil woorden die verkeerd om lijken te staan nog een etmaal draaien. Sofia raakt graag maatschappelijke fenomenen aan, maar ook juist die, die zodanig niet meer opvallen. Kunst, theater en dans spelen voor haar een belangrijke rol in het tekstualiseren van gesprekken, proza en poëzie die ze om haar heen ziet.

Jens Rummens

Jens is afgelopen jaar vanuit Antwerpen opgerukt naar de Nederlandse hoofdstad om de studie Wijsbegeerte aan te vangen. Daarvoor reisde hij, verspreid over twee jaar, de wereld rond en leerde hij verschillende talen. Jens’ interesses liggen binnen en rond het domein van maatschappelijke, sociale en politieke kwesties. Met zijn Babel-redacteurschap tracht hij zijn schrijfvaardigheid op scherp te stellen en zijn ingevingen tot en met frustraties door te spelen naar de lezer.

Meke Goedhart

Meke is studente Europese Studies en begint dit jaar aan de vervolgmaster Identity & Integration aan de UvA. Na een minor journalistiek en diverse schrijfcursussen heeft ze de smaak voor schrijven te pakken gekregen. Als echte cultuurfanaat is ze vooral geïnteresseerd in culturele beeldvorming, stereotypes, film, literatuur en Europese (geo-)politiek. Wie Babel dit jaar in de gaten houdt, komt aan cultuur dus niets te kort.

Bart Faber

IG: @bart__f

Na het afronden van de bachelorstudie Nederlandse Taal en Cultuur in Groningen besloot Bart de overstap te maken naar de Randstad voor de master Communicatiewetenschappen aan de UvA. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in muziek, cultuur, geschiedenis en maatschappelijke thema’s en hij schrijft dan ook graag verhalen en essays over bovenstaande onderwerpen. Bart is behoorlijk nieuwsgierig aangelegd en vind het leuk om met mensen in gesprek te gaan of hen te interviewen. Zijn ambitie is om door te groeien binnen een grote organisatie op het gebied van communicatie en zijn ervaring als leidinggevende hierbij te combineren.

Beeldredactie

Anna Berkhout

Fotograaf & illustrator

Anna Berkhout is fotograaf en illustrator. Haar foto’s bestaan uit beelden uit haar directe omgeving die intuïtief tot stand komen. Ze heeft haar werk mogen exposeren in De Balie en het DeLaMar theater. Sinds twee jaar is zij zich ook begonnen ontwikkelen als illustrator bij Babel magazine. Hiernaast is zij bezig met het afronden van haar master humanistiek..

IG: @annahelenaberkhout

Meer!

Winonah van den Bosch

Illustrator

IG: @uncannysundays

Imke Chatrou

Illustrator

IG: @imkechatrou

Dorota Dabrowska

Illustrator

Roekoe!

IG: @dorota_dabrowska

Meer!

Bob Foulidis

Illustrator

Meer!

Danielle Kliwon

Fotograaf

Heeft een hond en een kat, maar houdt eigenlijk niet van dieren.

IG: @kliwonder

Katja Schraag

Illustrator

IG: @katjaheefteennaam

Meer!

Benjamin Schoonenberg

Fotograaf

IG: @benjaminschoonenberg

Meer!

Inge Spoelstra

Illustrator

IG: @dingenvaninge

Amanda Vlieger

Fotograaf

IG: @mylittlebuilding