De redactie

Hoofdredactie

Maryse Boonstra

IG: @maryseboonstra

Na drie jaar aan de Universiteit van Amsterdam heeft Maryse nog altijd geen afscheid kunnen nemen. Haar affiniteit met Babel hield niet op bij de redactie en dit jaar heeft ze dan ook de mogelijkheid benut om haar journalistieke ambities waar te maken bij de hoofdredactie van het blad. Als een echte student geesteswetenschappen verdiept Maryse zich voornamelijk in maatschappelijke kwesties en met behulp van een beetje onderzoeksjournalistiek hoopt ze mensen aan het denken te zetten over alledaagse taferelen. Door haar achtergrond in Europese cultuur hebben die taferelen vaak te maken met identiteit: wie ben ik? Wie zijn wij? En wat verbindt ons?


Danielle Kliwon

IG: @kliwonder

Na een aantal jaar studeren, weet Danielle eigenlijk nog steeds niet wat ze wil. Iets met politieke theorie, en media, en fictie, en cultuur en… Er is zoveel dat ze interessant vindt, dat ze af en toe door de bomen het bos niet ziet. Ze schrijft voornamelijk over populaire cultuur en sport, en vind het leuk om obscure (levens-)verhalen en feiten boven water te halen en te delen. Zo schreef ze over de waterlijken in de Amsterdamse grachten, de institutionele ongelijkheid in American Football en de fallische symboliek van het Zwanenmeer.


Julianne van Pelt

IG: @juulvp_

nog een aantal vakken gevolgd aan de Charles University in Praag. Momenteel heeft ze een tussenjaar. Een tussenjaar, dat is toch lekker een jaartje niks doen? O, zeker niet! Julianne heeft de kans gegrepen om de rol van hoofdredacteur op zich te nemen en vindt het leuk om hier veel energie in te steken. Hier houden de journalistieke ambities nog niet op, ze gaat namelijk ook een stage bij de Volkskrant doen. Haar favoriete onderwerpen om over te schrijven zijn gebeurtenissen die haar in het alledaagse leven opvallen of het aan de kaak stellen van onbewuste problemen. Interviews zijn ook een favoriet!


Tekstredactie

Elke Cremers

IG: @elkecremers

Elke volgt momenteel de master Redacteur/Editor en is vooral geïnteresseerd in jeugdliteratuur. Hiervoor deed ze Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden en studeerde ze een trimester aan de University of Oxford. Normaal schrijft Elke fictie, maar ze wilde graag haar journalistieke kant exploreren. Haar interesses zijn erg veelzijdig en dat is te zien aan haar artikelen: van K-pop tot klassiekers, als er een invalshoek is, schrijft Elke erover. Voor Babel schrijft ze voornamelijk over de fenomenen der (pop)cultuur en literatuur. Kortom: je zou haar wakker mogen maken voor een goed boek, een geweldige film of meesterlijke memes.


Freek Haye

IG: @freekhaye

Freek is na drie jaar ploeteren bijna klaar met zijn studie Nederlandse Taal en Communicatie en wil na deze bachelor een master in de richting van de journalistiek en media volgen. Freek houdt zich als talkshow-fan van het eerste uur met name bezig met politieke en maatschappelijke thema’s van de dag, maar schrijft ook graag over de bruisende cultuur van onze hoofdstad. Zo schreef hij een liefdevolle Mokum over zijn bewondering voor de fontein op het Rokin en interviewde hij de Amsterdamse schrijver Mano Bouzamour over zijn schrijverschap en ambities. Freeks eigen ambitie? De nieuwe Matthijs van Nieuwkerk worden!


Vincent Kupers

Vincent studeert Nederlandse taal en cultuur en volgt daarnaast de minor praktische filosofie. Naast zijn functie als redacteur, is hij onze maandelijkse columnist. Schrijvend voor Babel beweegt hij zich soepel door de verschillende onderwerpen van het tijdschrift. Hij interviewde onder andere de auteur Yves Petry, maar ook maakt hij bijvoorbeeld analyses van culturele ontwikkelingen, zoals in het artikel over hoge kunst in hiphop. Hij studeert misschien Nederlands, maar zijn interesse gaat uit naar verschillende disciplines van de Geesteswetenschappen.


Arthur Meijer

Arthur is een filosofiestudent die voornamelijk is geïnteresseerd in kritische maatschappijtheorie, theorieën over persoonlijkheid, persoonlijke ervaring, cognitie en fenomenologie. Voor Babel schrijft hij voornamelijk korte essays over filosofen en hun ideeën om mensen een opstapje te geven mochten zij daarin geïnteresseerd zijn. Zijn interesse gaat uit naar verschillende disciplines van de Geesteswetenschappen.


Rosa Uijtewaal

Rosa is columnist voor Babel. Rosa heeft Geschiedenis en Politieke Theorie aan de UvA gestudeerd en verder vakken gevolgd aan de Universiteit van Manchester. Eerder schreef ze ook voor De Student Schrijft en The Mancunian. Rosa neemt dit studiejaar een tussenjaar om haar Spaans te verbeteren en een redactiestage te lopen. Daarna heeft ze de ambitie om twee masters te volgen en de journalistiek in te gaan. Rosa interesseert zich vooral in (negentiende-eeuwse) ideeëngeschiedenis, politiek, theater en film. Haar ambitie is om onderzoeksjournalistiek te schrijven.