De Redactie

Maak kennis met ons team getalenteerde redacteuren en beeldredacteuren.

Hoofdredactie

Robin Phoelich

Robin is een 25-jarige student Media en Cultuur en vanaf heden doet ze de hoofdredactie voor Babel. Binnen haar studie specialiseert ze zich in film en interesseert ze zich vooral in fenomenologie en de representaties in film die ons leven informeren. En gaat haar interesse vooral uit naar cultural analysis en postcolonial mediastudies. Het pad dat zij naar haar studie wil volgen is echter nog niet uitgestippeld. Een research-master, journalistiek of misschien, als ze durft te dromen, zelf film maken. Als hoofdredacteur en schrijver voor Babel wil Robin de lezers informeren en inspireren aangaande onderwerpen en thema’s die wrijving veroorzaken binnen de samenleving, of onderbelicht zijn gebleven in de media. Haar doel daarbij is om de lezer altijd (meer) middelen te geven om zelfstandig en kritisch te reflecteren op de gebeurtenissen in de wereld.

Lees de artikelen van Robin.

Loïs Blank

Nadat Loïs was begonnen aan een studie natuurkunde, bleek al snel dat zij zich meer wilde bezighouden met de sociaal-culturele aspecten van de maatschappij. Na twee jaar natuurkunde begon zij aan de studie filosofie en ondertussen heeft ze de natuurkunde achter zich gelaten om zich volledig op de master filosofie te storten. Hierbij is ze voornamelijk geïnteresseerd in cultuurfilosofie en heeft ze een passie voor de rol van mode binnen culturen. De connectie met de maatschappij hoopt zij uit te breiden door een carrière na te jagen in de journalistiek; het hoofdredacteurschap voor Babel is in ieder geval een goed begin! 

Lees de artikelen van Loïs.


Tekstredactie

Teske Wortman

Teske houdt van verhalen in alle vormen en maten, daarom is ze Media & Cultuur aan de UvA gaan studeren. Naast haar specialisatie in filmwetenschappen doet ze een minor in literatuur aan de VU. Ze wil niet alleen de verhalen van anderen bestuderen en analyseren, dus gaat ze bij Babel aan de slag als columnist om zelf dingen te maken. Met zo’n studie is het ook niet gek dat ze in haar vrije tijd meestal doorbrengt in een filmhuis of met haar neus in de boeken. Wat wil ze hier later allemaal mee doen? Dat weet ze zelf ook nog niet helemaal.

Lees de artikelen van Teske.

Lucas Gortemarker

Lucas werd bij zijn studiekeuze door twijfel verscheurd: doet hij filosofie aan de UvA of film in Brussel? De toekomst zal uitwijzen of de keuze voor het laatste de juiste was. Gelukkig mag hij voor Babel schrijven, waardoor hij toch een link heeft met het verleden dat nooit heeft plaatsgevonden.

Lees de artikelen van Lucas.

.

Sofia de Valk

Sofia studeert Filosofie in haar eigen geboortestad, maar reist het liefst door gesprekken en verhalen van overal en nog verder. Ze wil intiem en vanuit verschillende ingangen kennismaken met onbekende gezichten en wil woorden die verkeerd om lijken te staan nog een etmaal draaien. Sofia raakt graag maatschappelijke fenomenen aan, maar ook juist die, die zodanig niet meer opvallen. Kunst, theater en dans spelen voor haar een belangrijke rol in het tekstualiseren van gesprekken, proza en poëzie die ze om haar heen ziet.

Lees de artikelen van Sofia.

Jens Rummens

Jens is afgelopen jaar vanuit Antwerpen opgerukt naar de Nederlandse hoofdstad om de studie Wijsbegeerte aan te vangen. Daarvoor reisde hij, verspreid over twee jaar, de wereld rond en leerde hij verschillende talen. Jens’ interesses liggen binnen en rond het domein van maatschappelijke, sociale en politieke kwesties. Met zijn Babel-redacteurschap tracht hij zijn schrijfvaardigheid op scherp te stellen en zijn ingevingen tot en met frustraties door te spelen naar de lezer.

Lees de artikelen van Jens.

Tammie Schoots

IG: @tammie_schoots

Tammie Schoots is transgender activiste en studeert Filosofie, Europese Studies en Rechten. Ze heeft eerder artikelen gepubliceerd bij OneWorld, JOOP en BroodBuis. Ze is te beluisteren als panellid bij het radioprogramma BNR Breekt en ze doet mee aan de Folia webserie ‘Buiten je Bubbel’. Vanuit haar persoonlijke ervaringen probeert ze op een filosofische manier te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen. Daarnaast schrijft ze ook over politiek en Europa.

Lees de artikelen van Tammie

Beeldredactie

Anna Berkhout

Fotograaf & illustrator

Anna Berkhout is fotograaf en illustrator. Haar foto’s bestaan uit beelden uit haar directe omgeving die intuïtief tot stand komen. Ze heeft haar werk mogen exposeren in De Balie en het DeLaMar theater. Sinds twee jaar is zij zich ook begonnen ontwikkelen als illustrator bij Babel magazine. Hiernaast is zij bezig met het afronden van haar master humanistiek..

IG: @annahelenaberkhout

Meer!

Winonah van den Bosch

Illustrator

Tekent graag, maar is niet zo goed in het schrijven van een bio.

IG: @uncannysundays

Imke Chatrou

Illustrator

Imke heeft een jaar geleden haar bachelor Media, Kunst, Design en Architectuur afgerond, en is momenteel bezig met een master stadsgeschiedenis aan de UvA. Ze heeft een fascinatie voor architectuur en steden.
Daarnaast heeft ze altijd al een grote passie voor tekenen en schilderen gehad, ze tekent soms in opdracht, en heeft ook verschillende muurschilderingen gemaakt (waaronder 1 in het J/K gebouw op Roeterseiland :)). Sinds een aantal jaar is ze illustrator bij Babel, en heeft geïllustreerd bij uiteenlopende onderwerpen.

IG: @imkechatrou

Dorota Dabrowska

Illustrator & beeldcoördinator

Roekoe!

IG: @dorota_dabrowska

Meer!

Bob Foulidis

Illustrator

Meer!

Danielle Kliwon

Fotograaf

Heeft een hond en een kat, maar houdt eigenlijk niet van dieren.

IG: @kliwonder

Katja Schraag

Illustrator

Net iets langer dan de gemiddelde vrouw, geblondeerd haar met uitgroei en groene ogen die van dichtbij niet op groen lijken. Gestudeerd aan de UvA voor 5 jaar. Leuke studententijd, maar toch teken ik liever. Het liefste nog teken ik vanuit een warm zonnig land, zoals Australië. Ik ben dus nu ook sinds 9 maanden daar, in de warmte. Goed gelukte tekeningen wil ik het liefst uitwerken in tatoeages en daarna op een lijf vereeuwigen.

IG: @katjaheefteennaam

Meer!

Inge Spoelstra

Illustrator

Inge Spoelstra (1999) woont in Nijmegen en studeert Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit.
Ze werkt graag met papiercollage, gouache en linosnede om een gelaagd beeld te creeeren.
Ze illustreert onder andere voor het Algemeen Nijmeegs Studentenblad, Babel en Vooys.

IG: @dingenvaninge

Amanda Vlieger

Fotograaf

Maakt eigenlijk overal foto’s van dus dan ben je al snel ‘fotograaf’.

IG: @mylittlebuilding