Babel mei

Tekst /// Kevin Hoogeveen Beeld /// Romy Veeken

Lieve Babel-lezer,

Stel: je komt net van een gezellig dinertje met oud-collega’s in de buurt van het Olympisch Stadion. Het regende en het woei, dus je bent de metro maar ingesprongen toen je van huis vertrok. Op metrostation Amstelveenseweg rijdt nét lijn 51 richting Centraal Station weg. Geen punt, denk je. Je raadpleegt verschillende reisplanners om na een educated third opinion tot het besluit te komen: ik neem de eerstvolgende metro en stap over op station Van der Madeweg. Goede beslissing? Nee. Op dat station blijken alle reisplanners je een te rooskleurig beeld van de werkelijkheid te hebben voorgeschoteld. Zodra je je metro uitstapt, klinkt al het geluid dat sluitende deuren aankondigt aan de overkant van de rails. Je gaat nooit op tijd jouw perron af rennen, de trap op, de trap af, en je metro halen. Nu ben je gestrand in een onbekend stukje stad, bedrogen, koud. Is er iets verschrikkelijker dan een slechte OV-verbinding?

Ja, je kunt namelijk ook last blijken te hebben van een slechte wifi-verbinding in je studentenflat wanneer je je klaarmaakt voor een online sollicitatiegesprek. Verbinding: veel staat of valt ermee. Er zijn gelukkig ook goede verbindingen, zoals de Museumbrug die Zuid met het Centrum verbindt. Enig bruggetje – tenzij wegwerkzaamheden je dwingen om te fietsen via het Weteringcircuit of het Max Euweplein. Moet jij ook even bijkomen van al het onheil dat slechte verbinding je brengt? Of ben je juist zo in je nopjes met goede verbindingen dat jij helemaal ready bent om alles over verbinding tot je te nemen? Of is dit blad toevallig in je leven beland? In alle gevallen ben je bij het juiste adres: Babel is er voor je.

Dit nummer gaat over verbinding op alle mogelijke manieren. We wensen je veel leesgenoegen, of je nu gestrand bent op een onbekend metrostation of ergens gerieflijk genesteld dit boekje doorbladert.

Liefs,

Jens en Kevin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s