Lieve Babel-lezer,

Nu de laatste nazomerdagen zijn vervlogen, de lantaarnpalen eerder aanspringen en de herfstwind weer als scheermesjes over je gezicht snijdt, is het eeuwige thuisblijven zo erg nog niet. College volgen op de maandagochtend in je pyjamabroek, een jaar geleden leek het nog een aantrekkelijk idee. Maar te midden van de beruchte tweede golf waarin we ons nu bevinden en we min of meer terug bij af zijn, ligt de herfstdip op de loer. Terwijl studenten de gehele som aan collegegeld betalen voor minimaal de helft minder kwaliteit en plezier, bekruipt het onzekerheid over de toekomst. Hoe haal ik die studievertraging in? Kan ik nog wel afstuderen? Waar vind ik een stage? En zijn er nog wel banen voor mij als starter in een coronarecessie? 

Ondertussen gaat het gesoebat om wel of geen mondkapje, wel of geen coronaboete en wel of niet meedoen aan de anderhalvemetersamenleving onverminderd door. Juist tijdens deze druilerige, onzekere en misschien zelfs radeloze herfstdagen heeft stilzitten geen zin en is een goede dosis afleiding alles wat je nodig hebt. Deze Babel voorziet je graag in die behoefte!

Laat je verwonderen door het indrukwekkende levensverhaal van Eric Ngalle Charles en zijn visie op het auteurschap. Redacteur Meke bezocht deze inspirerende Britse schrijver tijdens de European Literature Night en interviewt hem over het in evenwicht brengen van de literatuur. Onze columnisten verdrijven ondertussen hun tijd met een Vampire Diaries-marathon en een ultieme fysieke beproeving op een Gazelle, terwijl redacteur Sofia in het zelfverrijkende ‘vinden van jezelf’ duikt tijdens onze – nu even uitgestelde –  tripjes naar verre plekken. Jens werpt zijn filosofische blik op de voortgang en de gebreken van het klimaatbeleid in een brief aan de toekomst en Robin pleit voor meer bewustwording van het fenomeen femicide.

Dus hoewel het herfstweer soms verdacht veel overeenkomt met de landelijke stemming, pak jij in die pyjamabroek lekker een kop thee en deze Babel erbij. Ontsnap even uit het heden en duik in de interessante levens en gedachten van anderen, opdat dit binnenblijven vanzelf minder besmettingen met zich meebrengt. Voor je het weet staan dan de feestdagen weer voor de deur, waarbij familie en vrienden hopelijk weer daadwerkelijk nabij mogen zijn. 

Veel leesplezier en blijf gezond!

Freek en Lisa

Beeld: Anna Berkhout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s