Babel September 2022

Lieve Babel-lezer,

Babel is jarig! Deze maand bestaat het magazine van de faculteit Geesteswetenschappen dertig jaar. Ooit begon het als blad van de Letterenfaculteit. Dit verklaart de naam: met Gods vernietiging van de Toren van Babel begon volgens het Bijbelboek Genesis ooit de Babylonische Spraakverwarring en begonnen mensen verschillende talen te spreken. Nu prijkt Bruegel de Oudes Toren van Babel op de voorkant op twee manieren: Jolan is verantwoordelijk voor de Babel-A in de naam, Bob heeft de cover getekend.

Al drie decennia blijkt de papieren Babel niet kapot te krijgen. Dit jubileumnummer, met als thema ‘Extase’, is een getuigenis van deze continuïteit. Nieuwe schrijvers maken hun Babel-debuut in groten getale: Dieuke, Edgar, Maartje en Sophie hebben zich bij ons aangesloten. We verwelkomen eveneens onze nieuwe hoofdredacteur: Jens. We bedanken Loïs voor haar inzet en zijn verheugd dat zij aanblijft als schrijfster. Helaas nemen we met dit nummer ook afscheid van een aantal schrijvers. Sonja, Sarah en Teske zwaaien af. Ook hen bedanken we. 

‘Extase’ bracht veel teweeg bij het flink uitgedijde schrijverscorpus. De redactie hoopt dat je deelt in de vreugde van Babels verjaardag. Dat Babel nog lang haar lezers mag informeren en amuseren!

Liefs,

Jens en Kevin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s